Hoppa till sidans innehåll

3D i Vilda Västern


Resultat

Resultatlista (PDF)

 

Avstånd

Avståndslista (PDF)

 

Nyheter

2015-04-24

Uppdateringar igen från hemsideansvarig! Nu har jag slutligen fått se att där fanns ett beslut från domarna på tävlingen om en avslagen protest och informationen jag skrev ut om att protesten drogs tillbaka då säkerligen kan ha varit felaktig. Tävlingen och prisutdelningen är dock fortfarande avklarad så inget kommer att ändras. 

Hälsningar Eira

 

2015-04-20

Under resultaträkningen inkom en protest på avståndet till mål 14 som var ca 55 cm under det minsta avståndet för Compound Elit (medräknat tolerans på +/-25cm). Protesten drogs tillbaka efter några minuter av samma skytt som lämnade in protesten. Prisutdelningen fortsatte därefter. Klagomål har senare kommit in via facebook men då prisudelningen redan genomförts måste detta anses som överspelat, detta har vi stämt av med representant från SBF. 

Dyker det upp mer frågor i ämnet är det This is a mailto link som gäller men svar kan dröja några dagar nu när tävlingen är över.

 

Bakgrunden

Målet lades på detta avstånd utifrån de rekommendationer som legat på SBFs hemsida angående "kompletterande regler om 3D-djurens avstånd" där minsta avståndet definieras som en rekommendation av säkerhetsskäl. 

 

"Om ett mål visar sig stå längre bort än vad som framgår av 26.2.1.3 så skall målet strykas. (Noggrannhet +/-0,25m för avstånd mindre än 15m och +/-1m för avstånd 15m och uppåt. Mäts till vitalt områdes centrumpunkt.) Det mindre avståndet är en rekommendation men ett mål får aldrig stå närmare än 5 meter av säkerhetsskäl."

 

Vi har nu fått klargjort efter tävlingen att de nya reglerna som trädde i kraft 1:a april i år gör att dessa kompletterande regler inte längre gäller till fullo utan framledes är även minsta avståndet omfattat av kravet på +/-25cm.

 

Meddelande från Banansvarig

För kort skjutavstånd.

Vår tävling var i en lite udda miljö, vi ville bjuda skyttarna på en lite annorlunda tävling. Därför bröt vi (jag) mot flera olika regler och tävlingen ingick av den anledningen heller inte i touren. Dessa avvikelser meddelades i infon före start samt på skyltar utmed banan.Dock inte att ett mål var för kort, det var tre råttor satt och solade sig i en slänt på en bräda, avståndet till röd påle var 9,2m. Jag vet mycket väl att sedan 19 dagar skall kortaste avstånd till röd påle vara 10m.


Jag satte målet från början på 10m, men efter att vi själva provskjutit banan flyttade jag ner målet 80cm kortare, men kunde inte följa efter med rödpålen då det då inte hade gått att stå två och skjuta. Jag hade för mig att det tidigare (2012) om avstånd stod att står det ett mål på för långt avstånd (+-25cm) och protest inkommer skall målet strykas, men att det på minavstånd var enbart en rekommendation. Det var detta som jag hade i huvudet när jag flyttade målet och anledningen till det var enbart med omtanke om skyttarna för att lättare kunna dra pilarna utan att behöva klättra upp på stenmuren och smutsa ner sig.

En protest inlämnades men drogs sedan tillbaks. Även om målet för comp.skyttarna strukits hade det inte inneburit någon ändring i någon klass på de första fyra platserna.Efter konsultation med Peter Holt SBF är ärendet utagerat i och med att prisutdelning skett och ingen protest fanns i det läget och vi kan ej i efterhand stryka målet.

Jag är ledsen för att jag trodde det var ok och ber verkligen om ursäkt för detta felsteg.


Men hör ni, vi hade i alla fall fint väder.

Mvh Ben Elwing

 

 

2015-03-22

Det går fortfarande bra att beställa mat. Det är High Chaparral som lagar och serverar maten. Tillgängliga alternativ är pyttipanna och lasagne. Beställning sker till This is a mailto link och betalning sker innan 5:e april till samma konto som anmälningsavgiften.

 

2015-03-21

Det är dags att ni ser över era licenser då 60 av de anmälda skyttarna fortfarande saknar giltig licens för 2015.

 

2015-03-04

Tävlingen är fullbokad! Vi blev fullbokade för ett tag sedan och började sätta upp en väntelista. Efter ett tag gav Ben med sig och lade till 30 pers till och nu har vi 180 anmälda och en ny väntelista. Extraplatserna försvann direkt.

 

2015-02-23

Anmälningarna ramlar in och för att vi skall kunna få det att fungera om det anmäler sig för många skyttar sätter vi nu en gräns på max 5 skyttar/patrull = 150 skyttar. Alltså kommer anmälningar först till kvarn att gälla.

 

 

8wp3mM3eAppSyhivSLoo

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:42 Skribent: Eira Elwing

Postadress:
Västbo BSK - Bågskytte
Jan Elwing, Henjavägen 23
33235 Gislaved

Kontakt:
Tel: 0706274794
E-post: This is a mailto link

Se all info